Welcome Guest | RSS

QUARTET FELIX ART

Saturday, 08.08.2020, 00:25

Anja Popović je rođena 1989.god. u Beogradu. 

Završila je nižu i srednju MŠ "Josip Slavenski" u 

klasi  prof. Lidije Ranković.


Sve vreme školovanja ispunila je stalnim nastupima na takmičenjima i koncertima kao i snimanjem za RTS uz klavirsku pratnju.
Dobitnica je mnogih nagrada i priznanja na međunarodnim i nacionalnim takmičenjima i festivalima medju kojima su najznačajnija:
"Stefan Milenković" – Bretoniko, Italija zatim republička takmičenja od 2000.-2008.god., Festivali u 
Aranđelovcu, Čačku, Velikom Gradištu..


Kao solista i član kamernog i gudačkog orkestra nastupala je na Kolarcu, Etnografskom muzeju, SKC-u, galerijama: Progres, Cvijeta Zuzorić, kući Đure Jakšića... 2006.god. je učestvovala u izvođenju Mocartovog "Rekvijema". Kao solista nastupala je u Sremskim Karlovcima, Valjevu, Ubu, Zaječaru, Velikom Gradištu...
Kao član međunarodnog simfonijskog orkestra mladih CEI YOUTH ORCHESTRA, nastupala je u Italiji, Sloveniji, Austriji, Slovačkoj i Rumuniji. Kao član baroknog orkestra MŠ "Josip Slavenski" nastupala je u Italiji. Kao član "Liebe und Arbeit orchester" –a, učestvovala je u multimedijalnom programu "Muzički hologram Nikola Tesla" u Guarnerius-u. Stalni je član orkestra "Orfej".


Od 2008  je na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, u klasi profesorke Irine Jašvili. U Novom Sadu je nastupala kao solista, član kamernog sastava i orkestra u: Multimedijalnom centru, Galeriji Matice srpske, Sinagogi, Srpskom narodnom pozorištu. Od 2010 je u klasi prof. Gordane Matijević na fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, gde je diplomirala na master studijama.
Pohađala je kurseve prof. Dejana Mihajlovića, prof. Vladimira Vladigerova i Stefana Milenkovića. 
2010.i 2011.god. je učestvovala na Festivalu mladih umetnika u Bajrojtu, pod dirigentskom palicom Patrik Lange-a (GER). Osim simfonijskog, pohadjala je i kurs gudačkog kvarteta profesora Daniela Draganova (GER).

2012. godine učestvuje u simfonijskom projektu Cyprus Symphony Youth Orchestra (Larnaca).
Od 2012 pored intenzivnog izvodjenja, Anja se takodje bavi i pedagogijom. 

Kao jako inspirisana i nadarena mlada umetnica, komponuje i pise aranzmane za Felix Art Quartet.