Welcome Guest | RSS

QUARTET FELIX ART

Saturday, 08.08.2020, 00:51

Ena Petković je rođena u Beogradu 1989.godine. Osnovno i srednje muzičko obrazovanje je stekla u MŠ "Stanković", u klasi prof. Tatjane Petrović. Uporedo pohadja X beogradsku gimnaziju „ Mihajlo Pupin".

Nastupala je na brojnim koncertima kao solista, u kamernim sastavima i kao član orkestra u Skupštini grada Beograda,velikoj sali Zadužbine Ilije M. Kolarca, Etnografskom muzeju, Češkoj ambasadi, Muzeju primenjene umetnosti, na Dunav Art festu u Velikom Gradištu. Sa kamernim gudačkim orkestrom nastupa u Budimpešti.

Studije violine nastavlja na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, u klasi prof. Marka Josifoskog  kod koga završava master studije. Nosilac je brojnih nagrada, medju kojima se ističu: 
II nagrada na medjunarodnom Festivalu gudača u Sremskoj Mitrovici (2010)
I nagrada u kategoriji kamerne muzike na medjunarodnom Festivalu gudača u Sremskoj Mitrovici (2011).

       Kao solista, član kamernog sastava i orkestra, nastupala je u Novom Sadu u: Galeriji Matice srpske, gimnaziji „Jovan Jovanović Zmaj", Multimedijalnom centru, Sinagogi, Srpskom narodnom pozorištu. Sa kvartetom i triom nastupa u Novom Sadu, Sremskoj Mitrovici, Bačkoj Topoli, Šidu, Zrenjaninu, Somboru. Od 2011.god je član Kamernog Muzičkog Društva Novog Sada, u Srpskom narodnom pozorištu. U adaptaciji Miodraga Milanovica ovaj projekat karakteriše izvedba poznatih opereta kao što su "Die Schone Galathe" F.V. Suppe, "Die opern probe" A. Lortzing, "Abu Hasan" K.M. Weber. Pored redovnih nastupa u SNP-u, beleže brojna gostovanja po gradovima Vojvodine.
          Usavršavala se na majstorskom kursu Stefana Milenkovića (USA).
       
Saradjivala je u projektu kamernog gudačkog orkestra Kamerate Akademike u Novom Sadu. Kao član International Youth Symphony Orchestra nastupala je na Hvaru i Jelsi (CRO). 2010. god kao učesnik 60. Festivalu u Bajrojtu (Bayreuth, GER) usavršavala se na kursu simfonijskog orkestra pod dirigentskom palicom Patrick Lange, tutor Susanne Calgeer. Pored simfonijskog, pohadjala je majstorski kurs kamerne muzike- gudački kvartet, kod Felix Nickel-a.