Welcome Guest | RSS

QUARTET FELIX ART

Saturday, 08.08.2020, 01:40

Miloš Rakić je rođen 1989.godine u Majdanpeku gde stiče osnovno muzičko obrazovanje iz violine. 2005.godine nastavlja školovanje u Beogradu, gde pohadja violinu u SMŠ "Josip Slavenski" u klasi prof. Tanje Smatlik, a uporedo i violu u SMŠ "dr.Vojislav Vučković" u klasi prof. Jovana Stojanovića. Kao student viole, završio je FMU u Beogradu u klasi prof. Ljube Milanovića.

Ostvario je brojne nastupe kao solo izvođač u Jugoslovenskom dramskom pozoristu, svečanoj sali MŠ "Stanković", muzičkoj galeriji i velikoj sali Zadužbine Ilije M. Kolarca. Za sobom ima i dosta nagrada koje je osvajao po raznim nacionalnim takmičenjima.
U okviru fakulteta imao je priliku da pohadja kurs kod prof. Davida Takeno (London) i prof. Rudolfa Hacena (SAD). Bio je polaznik majstorskog kursa na kod prof. Christiana Eulera (Grac).

Bavi se i kamernom muzikom u različitim kamernim sastavima kao violinista i kao violista, sa kojima je ostvario brojne koncerte u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, muzičkoj galeriji i velikoj sali Kolarčeve Zadužbine.
Pored kamernog muziciranja, svoje muzičko obrazovanje obogaćuje i učestvovanjem u različitim orkestrima. 2006. je učestvovao u izvođenju Mocartovog "Requiem"-a . Kao član „Liebe und Arbeit orchester"-a, učestvovao je u multimedijalnom programu "Muzički hologram Nikola Tesla" u Guarnerius-u. Član je akademskog orkestra Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu sa kojim ostvaruje uspešne koncerte. Kao honorarni član sarađuje i sa gudačkim orkestrom "Orfej". 2011 i 2012 je učestvovao na projektu Maribor internacionalnog orkestra u okviru MIO2012, sa kojim ostvaruje koncerte po bivšoj Jugoslaviji, Italiji, Austriji... 2012.godine je učestvovao na projektu simfonijskog orkestra mladih na Kipru (CYSO). Član je i poznatog orkestra "Camerata Serbica", a saradjuje i sa kamernim gudačkim orkestrom Gudači Svetog Đorđa.
Pored izvođaštva bavi se i komponovanjem i aranžiranjem kompozicija koju izvodi Felix Art Quartet.